Paardencoaching voor kinderen

De Paardencirkel

Een coachtraject voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. In een groep mogen zij groeien in zelfvertrouwen, beter leren samenwerken en kunnen zij dicht bij zichzelf blijven. Door de inzet van paarden bij verschillende activiteiten ontstaat er de mogelijkheid om te groeien. Ze mogen hun eigen kwaliteiten ontdekken en leren van de kwaliteiten van anderen. Op een mooie locatie in Moordrecht hebben we genoeg ruimte, rust en mogelijkheden voor diverse activiteiten. Er is een mooie binnenruimte en met de paarden kunnen we buiten aan de slag. Per keer zullen we een thema samen met de kinderen verkennen en kijken wat elk kind nodig heeft om zich hier verder in te ontwikkelen. Samen met Susanne van Caru Coaching bieden wij De Paardencirkel aan. Wij zijn twee gecertificeerde paardencoaches die inmiddels een ruime ervaring in de praktijk hebben.

Wanneer: 5 woensdagen op 8, 15, 22, 29 maart en 5 april 2023
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 250,- voor het hele traject per kind inclusief een intake
Waar: Moordrecht
Aantal deelnemers: maximaal 12 kinderen

Alle activiteiten zijn naast het paard en er is geen ervaring met paarden nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan De Paardencirkel. Voor meer informatie en aanmelden ben ik bereikbaar op telefoon 06 – 555 82 076 of via de mail lefpaardennatuur@gmail.com.

Traject “Leer jezelf beter kennen”

Kinderen in de basisschoolleeftijd lopen steeds vaker tegen problemen aan. In de huidige snel en steeds weer veranderende maatschappij is het soms lastig om jezelf te vinden en op school om bij te blijven binnen het onderwijssysteem.
Dit traject werkt aan twee verschillende onderwerpen: leren op de gebieden waar het kind een achterstand heeft opgelopen en werken aan hun eigen waardering en vertrouwen.
Om te werken aan de schoolvaardigheden maak ik gebruik van de Anders Leren Met Paarden methode. Deze methode voorziet in modules zoals de tafels leren, leren klokkijken, taal en spelling etc. We kijken op welk vlak het kind hulp nodig heeft en maken een keuze uit de modules. Verder kijk ik wat het kind nog meer nodig heeft. Waar loopt het in de dagelijkse leven tegenaan: emoties, gevoelens van onzekerheid, verstoorde relaties. Hoe vind je daar als kind je weg in? Aangezien het een traject op maat is, overleggen we welke invulling het beste bij het kind past.

Traject (intakegesprek en drie sessies van 1 uur, waarbij de eerste sessie wat langer duurt om kennis te maken) € 285,- inclusief 21% btw.
Losse vervolgsessie van 1 uur € 95,- inclusief 21% btw.
Gedeeltelijke vergoeding van de factuur door een aantal zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket mogelijk.

Anders Leren Met Paarden methode

Dit is een methode waarbij kinderen vanaf groep 4 van de basisschool leren en ontwikkelen vanuit hun eigen leerstijl en persoonlijkheid.

Er zijn steeds meer kinderen die vastlopen op de basisschool. Met of zonder extra begeleiding op school is het lastig om de stof onder de knie te krijgen. Kinderen kunnen daardoor onzeker worden en aan zichzelf gaan twijfelen. Dit maakt de ontwikkeling op school alleen maar lastiger. Daarom is de methode Anders leren met paarden ontwikkeld. Door een andere manier van aanbieden van de stof krijgen de kinderen de mogelijkheid om op een andere manier te leren. Zij zijn in beweging en worden visueel en in de ruimte gestimuleerd om met de stof bezig te zijn. De methode voorziet in een aantal modules, zoals bijvoorbeeld klokkijken, rekenen en taal waardoor er gekozen kan worden waar het kind de extra begeleiding nodig heeft. Naast het leren van praktische vaardigheden is er in de sessies ruimte om te kijken wat het kind in zijn algemene ontwikkeling nodig heeft. In de omgang met het paard kan daar ook aan gewerkt worden.

Een sessie duurt 1 uur. We stemmen eerst op elkaar af en kijken wat er nodig is. In de bak starten we met het krijgen van een totaalbeeld rond het onderwerp waar we mee aan de slag gaan. We werken met kleurrijke materialen en zoomen in op de punten die lastig zijn. Samen met het paard komen de kinderen letterlijk in beweging.

Graag kom ik in gesprek met ouders en kinderen om te kijken wat de paarden en ik voor jullie kunnen betekenen. We kijken tegen welke problemen jullie aanlopen. Is dit een specifiek leerprobleem of speelt er ook nog wat anders mee? Door naar het geheel te kijken, komt een kind verder. Want leren en de ontwikkeling van een kind gaan hand in hand.

Voor overleg of het maken van een afspraak ben ik bereikbaar op 06 – 555 82076 of eveline@lefpaardencoaching.nl

Meer weten over de methode? Kijk op  www.anderslerenmetpaarden.nl