Aanbod

Sessies paardencoaching
Paardencoaching betekent het coachen met de hulp van paarden. Samen met een paard of meerdere paarden sta ik voor je klaar om te kijken waar jij aan wilt werken. Met heel veel soorten problemen kan je bij mij terecht:
– problemen in de relatiesfeer of problemen op het werk,
– vind je het lastig om “nee” te zeggen of grenzen aan te geven?
– je wilt eigenschappen die ondergesneeuwd zijn weer naar voren halen,
– je ervaart teveel stress waardoor je niet meer lekker in je vel zit.

Ik start met een (telefonische) intake om samen te inventariseren wat het probleem is waar je tegen aanloopt. Vervolgens plannen we een sessie bij de paarden. Van daaruit kijken we wat er nodig is. Sommige problemen zijn sneller opgelost dan andere. De ervaring leert dat het meestal aan te raden is om een aantal sessies te doen, eerst om het probleem duidelijk te krijgen, te zien wat er speelt en daarna om aan een oplossing te werken.

Ook voor duo’s
Wil je graag samen met iemand komen om bij de paarden een sessie te doen? Ook dat kan. Misschien je partner, collega of een goede vriend(in) die graag samen met jou komt.

Kinderen – Anders leren met paarden
Voor kinderen die vastlopen in het onderwijs op de basisschool is er de Anders leren met paarden methode. Door de lesstof op een andere manier aan te bieden, komt er ruimte om te leren. Verder kunnen er ook onderwerpen spelen in de ontwikkeling van een kind die meespelen met de leerprestaties. De sessies Anders leren met paarden zijn een combinatie van leren en jezelf ontdekken.

Tot rust komen bij de paarden
Elke dag druk bezig en geen moment voor jezelf? Wees welkom bij de paarden en in de natuur en geniet van de rust en ruimte die je bij hen kan ervaren. Niets moet en je kan de tijd nemen voor jezelf. Even helemaal los van de dagelijkse dingen.

Als je twijfelt of paardencoaching geschikt is of wilt overleggen over de problemen die jou bezighouden, neem dan contact op. Dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Soms kan paardencoaching ook heel geschikt zijn als onderdeel van een ander traject.

Wat kan je verwachten bij een sessie?
Misschien ben je benieuwd wat je kan verwachten bij een sessie paardencoaching. Het coachen is altijd naast het paard en niet erop. Je hoeft geen kennis van paarden te hebben voor deze manier van coachen, maar heb je dat wel dan kan dat ook prima. Ben je misschien een beetje bang voor een paard of heb je tijd nodig om aan ze te wennen, dan zijn er genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan. Jouw tempo en ontwikkeling staan centraal.
Tijdens een sessie zullen we eerst wat dingen bespreken bij de paarden. Daarna volgt een activiteit met het paard of de paarden, als jij daar aan toe bent. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk die bedoeld zijn om meer inzicht te krijgen in het onderwerp waar jij mee bezig bent. Je kan in alle rust en in je eigen tempo de activiteit uitvoeren zodat er mogelijkheden ontstaan om je bewust te worden van wat je ervaart of voelt.

Na afloop van een sessie paardencoaching
Na de afronding kan je thuis of op je werk ervaren wat er naar boven is gekomen. De sessie werkt nog een tijdje door, waardoor je nog bewuster wordt van je eigen situatie. Eventuele patronen worden duidelijker en keuzes die je misschien eerst onbewust maakte komen in beeld.
Met nieuwe inzichten uit de sessie kan je aan de slag. Vragen en problemen uit de dagelijkse praktijk kunnen aanknopingspunten bieden voor een volgende sessie.